Wednesday, March 14, 2012

Poezii grupa mijlocie

Mă mișc și mă îmveselesc

Dacă vreau să cresc voinic
Fac gimnastică de mic
Merg ăn pas alergător
Sar apoi într-un picior,
Mă opresc
Respir ușor
Întind brațele să zbor,
Toată lumea e a mea,
Când m-așez jos la podea.
Asta-i doar un început
Ia priviți cât am crescut!


Sunt harnic și voinic

Doua mîini am mititele
Știu să coasă și să spele
Ele mătură prin casă
Și aduc pâinea la masă
Ele desenează aici
Iepuri, gâze, flori, arici!
Ele prind ca doua flori
Ai măicuței obrăjori.

Stand up

Stand up
Hands up
Hands down,
Hands on your hips
Now count to six:
One, two, three-hop!
Four, five, six - stop!
Sit down, please!

Poezii grupa mica

Ghiocelul

În grădină, mititel
A sunat un clopoțel
Era albul ghiocel
Ce în șoaptă a rostit:
”Hei, voi nu ați auzit?
Primăvara a sosit!”

Martie, martie, mărțișor

Martie, martie, mărțișor,
Ai dat drumul la izvor
Rispind și nori și ceață...
Tu trezești totul la viață:
iarbă, gâze, flori, albine
Eu de-aceea țin la tine.

De ziua ta, mămico

De ziua ta, mamico,
Îți dau inima mea,
Ce cuprinde-n ea
Toată dragostea

Mamă bună, mamă dragă,
Te voi iubi o viată-ntreagă
Pentru tot ce ai făcut,
Pentru că tu m-ai născut.

Rândunica

Rândunică, rândunică
Tare mai ești harnică!
Iute ești, ca o săgeată,
Cuibu-i gata deîndată.

De cum soarele răsare
Îl umpli cu oușoare,
Pui din ele o să iasă
Să-ți cinstească a ta casă.

Câteva sfaturi privind siguranța jucăriilor




Jucăriile au o contribuție esențială în procesul de dezvoltare a copiilor. Pentru ca aceștia să se bucure pe deplin de ele, țineți cont de următoarele sfaturi privind siguranța jucăriilor.

Atunci când alegeți o jucărie

  • Cumpărați-o întotdeauna din magazine și puncte de vânzare online demne de încredere.Acestea acordă atenție jucăriilor pe care le vând și, de obicei, acceptă să le returnați. Cu toate acestea, comercianții necinstiți au tendința de a nu ține seama de necesitățile privind sănătatea și siguranța și pot, de asemenea, să vândă jucării contrafăcute. Verificați cu atenție jucăriile cumpărate online, cele oferite copiilor sub formă de cadou și cele cumpărate la mâna a doua.
  • Citiți toate avertismentele și instrucțiunile.Consultați recomandările referitoare la vârstă și la siguranță – luați-le în serios. Nu cumpărați niciodată jucării care nu au marcajul CE afișat pe jucărie sau pe ambalajul acesteia. Deși marcajul CE nu are rolul de a oferi sfaturi consumatorului, el reprezintă un angajament din partea fabricantului de jucării că acestea sunt conforme cu toate normele UE privind siguranța, care sunt printre cele mai stricte din lume.
  • Alegeți jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacitățile și aptitudinile sale.Jucăriile care nu sunt destinate unui grup de vârstă specific al copiilor pot să îi rănească. Asigurați-vă că urmați recomandările referitoare la vârstă - în special simbolul de interzicere care vizează copii între 0 și 3 ani (a se vedea la dreapta) și cuvintele „nu este potrivită pentru copiii sub 36 de luni” însoțite de indicarea pericolului.
  • Nu cumpărați jucării cu părți mici, detașabile, pentru copii sub 3 ani, deoarece aceștia au tendința să bage jucăriile în gură și pot să se înece cu părțile mici.

După ce ați cumpărat o jucărie


  • Urmați cu atenție instrucțiunile pentru asamblarea și utilizarea sa corectă.Păstrați într-un loc sigur instrucțiunile și informațiile care sunt ambalate cu jucăria.
  • Supravegheați copiii atunci când se joacă -asigurați-vă că toate jucăriile sunt utilizate cum se cuvine și sunt potrivite pentru vârsta și capacitățile copilului. În cazul anumitor jucării – cum ar fi scuterele, patinele cu rotile și bicicletele – ar trebui să se poarte întotdeauna căști și alte echipamente de protecție.
  • Din când în când, verificați starea jucăriilor,deoarece jucăriile stricate sau uzate ar putea răni copilul și i-ar putea afecta sănătatea și siguranța. Îndepărtați imediat jucăriile stricate.
  • Îndepărtați toate ambalajele și păstrați întotdeauna instrucțiunile. Asigurați-vă că ambalajul în plastic nu constituie un obiect de joacă pentru copii, deoarece aceștia riscă să se sufoce.
  • Învățați-i pe copii să își aranjeze jucăriile, pentru a evita accidentele.
  • Nu lăsați jucării pe scări sau pe podea în zone din casă prin care se circulă.
  • Semnalați întotdeauna orice problemă de siguranță legată de o jucărie producătorului sau vânzătorului cu amănuntul de la care ați cumpărat-o. Verificați site-ul internet al Sistemului de alertă rapidă pentru produsele nealimentare (RAPEX) al UE http://ec.europa.eu/rapex. Acesta oferă detalii privind produsele periculoase retrase de pe piață în țara dumneavoastră, inclusiv jucării. Dacă aveți întrebări privind siguranța jucăriilor, adresați-vă întotdeauna producătorului, vânzătorului cu amănuntul sau autorității publice competente.


Sursa europa.eu