Thursday, April 5, 2012

Meniu 08 - 12 aprilie

Directioneaza 2% din impozitul pe venit

Anual, suntem obligati sa depunem declaratia de venit la administratia financiara urmand ca 2% din impozitul pe venitul acumulat sa fie direcționat catre stat sau un ONG, pentru a-l susține.

Directionand 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Iglu puteti contribui la imbunatatirea suportului educational al copiilor din Gradinita Yuki. Banii astfel obtinuti ne propunem sa ii investim in dezvoltarea suportului educational prin achizitionarea exclusiva de materiale educative .

Daca in anul 2011 ati avut venituri doar din salarii, completati formularul 230 şi trimiteti-l sau depuneti-l la administratia financiara de care apartineti, pana pe 25 mai 2012.

Daca ati avut si alte venituri in afara de salarii (drepturi de autor, inchirierea de imobile, actiuni etc.), pe langa formularul 230 trebuie completat si formularul 200.

Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

Descarcati Formularul 230 PDF pentru venituri realizate in 2011

Descarcati Formularul 200 PFD pentru venituri realizate in 2011.

Datele de identificare ale Asociatiei Iglu sunt :

Denumire : ASOCIATIA IGLU

Cod de identificare fiscal C.I.F. – 28293415

Cont bancar : RO69 BTRL 0430 1205 U158 41XX

Banca Transilvania (Sucursala Oraselul Copiilor)

Potrivit instructiunilor de completare a formularului 230 acesta se completează şi se depune de către contribuabili, persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate acestora, înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, datele prevăzute de formular. Termenul de depunere este anual, până la data de 15 mai a anului următor celui de realizare a venitului.

200 Declaraţie privind veniturile realizate din România (OPANAF 52/2012) Formular . Declaraţia se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din: (1) activităţi independente, (2) cedarea folosinţei bunurilor, (3) activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, (4) transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, (5) operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Declaraţia se completează înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, datele prevăzute de formular. Se completează în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

230 Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ (OPANAF 52/2012) Formular Se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate acestora, în următoarele situaţii : - au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr.376/2004 privind bursele private, cu modificările şi completările ulterioare şi solicită restituirea acestora ; - optează pentru virarea unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii sau unităţilor de cult; contribuabilii care îşi exprimă această opţiune pot solicita direcţionarea acestei sume către o singură entitate nonprofit sau unitate de cult; - contribuabilii solicită deducerea din veniturile impozabile din salarii, obţinute la funcţia de bază, a cheltuielilor efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit legii, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.