Friday, October 14, 2011

Attachment parenting



As vrea sa impartasesc cu voi, dragi parinti, un site minunat pe care mi l-a recomandat o mamica. Este vorba despre Attachment Parenting , un site in care veti descoperi articole interesante despre subiecte ce tin de lumea parintilor si a copiilor. Pentru a va convinge sa il accesati, va trimit un pasaj care descrie pe scurt viziunea autorilor asupra notiuni de attachment parenting:

"Într-o cavernă se puteau citi aceste incizii pe pereţi: 1+1=1 şi, imediat după, 1-1=2. Nici chiar cei mari mari matematicieni nu au fost în măsură să descifreze acest paradox; cu toate acestea, rezolvarea enigmei este una simplă. Este vorba despre aceeaşi simplitate care permite oricăruia dintre noi să se nască. Lipsa aparentă a logicii dispare dacă ne gândim la procesul naşterii: mama cu copilul său în pântece formează un tot şi, imediat după naştere, mama şi copilul devin două fiinţe distincte."

Credem că naşterea unui copil şi procesul imediat succesiv prin care acesta devine conştient de sine este departe de viziunea raţională pe care adulţii o au despre lume.

Credem că merită să încercăm să găsim căi care ne pot ajuta pe noi, părinţii, să vedem dintr-o perspectivă diferită universul copiilor.

Credem că înţelegerea naşterii copiilor noştri, cunoaşterea, ne pot ajuta să înţelegem propria noastră naştere şi pot deci contribui la o conştiinţă superioară despre noi înşine.

Credem că este periculos să încercăm să ne înţelegem copiii fără să încercăm, în acelaşi timp, să ne facem cunoscuţi lor." sursa Attachment Parenting

No comments:

Post a Comment