Tuesday, December 2, 2014

Activitati grupa mare - grupa Albinutelor - luna decembrie



             ...Datinile şi obiceiurile de iarnă par să realizeze o misterioasă  legătură  între cer şi pământ. Iarna, de sărbători, oamenii au un adânc sentiment religios şi par a circula liber dintr-un univers în altul…

         Copiii percep iarna ca anotimpul cu cele mai multe sărbători: 1 Decembrie-Ziua Natională a României, Moş Nicolae, cu ale sale cadouri ascunse în cizmuliţe, Moş Crăciun, cu sacul său plin de daruri, sărbătoarea Crăciunului, Anul Nou… Şi, în plus, jocurile cu zăpadă şi întreaga atmosferă de sărbătoare!

         Copilul vine în contact cu realităţi, simboluri şi manifestări religioase încă de la vârsta preşcolară şi este bine să le cunoască, în înţelesul lor cel mai simplu.

         Proiectul “Iarna”, care se va desfasura pe parcursul a patru saptamani (“E ziua tarii-1 Decembrie”, “E vremea colindelor”, “In asteptarea lui Mos Craciun”, “Ghidusiile iernii”), răspunde dorinţei copiilor de a afla mai multe despre iarnă, despre Ziua Natională a României, despre sărbătoarea Crăciunului, Moş Nicolae, Moş Crăciun, dar şi dorinţei cadrului didactic de a trata tema sărbătorilor de iarnă într-un mod cât mai atractiv şi instructiv pentru copii.

         Fiecare zi parcursă din proiect va avea o încărcătură  afectivă aparte! Vom dori să fim mai buni, mai darnici, mai atenţi cu cei din jur pentru a sărbători cum se cuvine sărbătorile de iarnă!

 


                                                                               Cu respect,

 

                    Educatoarea grupei mari, “Albinutele” si copiii

No comments:

Post a Comment