Monday, April 20, 2015

Clubul de sambata, 25 aprilie 2015


CLUBUL LUI ISTEȚILĂ – SÂMBĂTĂ, 25 APRILIE (INTERVAL ORAR: 9 – 13)

ZIUA PĂMÂNTULUI: RECICLAȚI, PROTEJAȚI, RESPECTAȚI!!!

 

             Astăzi Istețilă m-a anunțat că pe 22 aprilie va fi sărbătorită ZIUA PĂMÂNTULUI și că trebuie neapărat, dar neapărat să alegem această temă pentru clubul nostru de sâmbătă! Năzdrăvanul nu a venit doar cu anunțul, ci și cu o idee interesantă, iar acum vreau să citez: “Dana, ce ar fi să ne facem jucărioare din materiale ‘reciclicice’, adică din ce în mod normal ar trebui să aruncăm la gunoi! Ce zici? Facem? Facem? Faceeem?” Bineînțeles că i-am explicat cum se pronunță corect ‘reciclabile’, definiția o știa deja… A fost ca de obicei simpatic, doar îl știți și voi! Hmmm… grea temă, am spus eu! Dar cum pot să îl refuz pe micuț?!? Așa că i-am dat undă verde să caute materiale reciclabile și în câteva ore a apărut cu brațele pline de nu i se mai vedeau nici măcar ochișorii… atât de multe a găsit! Acum ar trebui să doarmă, dar ce credeți că face? A început deja să inventeze tot felul de mașinării care mai de care mai haioase pe care vrea să le arate prietenilor lui sâmbătă, când bineînțeles că vom realiza cu ajutorul Danei, obiecte și jucării de colecție.

            Deci, dragilor, ideea e că în fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător.  Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american

Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată faţă de mediu și a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului întro manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

            Prin urmare… pentru că nimic nu este la voia întâmplării în natură și acesta este un lucru știu de foarte multă vreme, Isțețilă s-a gândit ca în cadrul clubului să avem tema ZIUA PĂMÂNTULUI, pe care nu o sărbătorim doar pe 22 aprilie, ci și sâmbătă, pe 25 aprilie, ocazie cu care vom face și o întrecere sportivă în aer liber, dacă vremea ne va permite acest lucru!

            Să înceapă distracțiaaaaa! Vă așteptăm cu drag și pe voi!!!

No comments:

Post a Comment