Friday, September 19, 2014

Activitati extrascolare in septembrie


INVITAȚIE LA SPECTACOL DE TEATRU în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii ”100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”

 

ETC.

 

Joi, 2 octombrie 2014 , în cadrul celei  de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” va avea loc spectacolul ”ETC.” al companiei Théâtre de la Guimbarde din Belgia.

Spectacolul se va desfășura în sala studio a Teatrului Ion Creanga.


Regie/ Directed by: Daniela Ginevro

Asistent de regie/ Assistant Director: Gaëtane Reginster

Scenografie/ Set design by: Catherine Pineur, Coline Vergez, Vincent Stevens

Costume/ Costumes by: Coline Vergez

Lumini/ Lights: Vincent Stevens

Cu/ With: Pierre Viatour and Camille Sansterre

 

Categoria de vârstă/ Age group: 2-6

Durata spectacolului/ Running time: 40min

                  

O grădină cu o mulţime de copaci. Pentru ea, este un loc unde poate visa cu ochii deschişi; pentru el, este un loc unde se poate juca. Amândoi descoperă acest teritoriu al simţurilor şi explorează natura. Se întâlnesc și încep să danseze. Legătura dintre ei se dezvăluie discret în ritmul descoperirilor: mici nimicuri, răbufniri scurte de rivalitate, furie, tandreţe… Legăturile se sudează; un univers se dezvoltă.

 

Creat în 1973, Théâtre de la Guimbarde este o companie care creează spectacole pentru un public tânăr, cu scopul de a promova și accesibiliza cultura. În anul 2000, compania a produs pentru prima oară în Belgia spectacole adresate copiilor de vârstă mică (0 - 6 ani). De atunci, a creat sau a co-produs zece spectacole pentru cel mai tânăr public. De asemenea, Théâtre de la Guimbarde a iniţiat festivalul „Art and Toddlers”, care adună în fiecare an artişti şi profesionişti din domeniul Educației timpurii. În afară de producţia de spectacole, compania organizează numeroase cursuri de formare şi activităţi care promovează teatrul şi dramaturgia.



INVITAȚIE LA EXPOZIȚIE in cadrul BUCHAREST SCIENCE FESTIVAL

De la inventarea roţii la nava spaţialã

Istoria mijloacelor de transport

Vineri, 26 septembrie, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Calea Victoriei nr. 12Bucuresti găzduiește expoziția ” De la inventarea roţii la nava spaţialã”




Muzeului National de Istorie a Romaniei a pregatit o expozitie ce ilustreaza cu machete de mijloace de transport istoria acestui domeniu. Cu aceasta ocazie, va fi expus si primul automobil inmatriculat in Bucuresti, un, fabricat la Liege (Belgia) in anul 1900 si care a apartinut lui Bazil G. Assan, primul roman care a explorat regiunile arctice si primul roman care a fãcut o calatorie in jurul lumii.

Primele "vehicule" erau simple sanii trase de oameni sau, mai tirziu, de animale. Cele mai vechi dovezi dateaza de acum 9.000 de ani. Mai tirziu, din mileniul IV i.e.n., incep sa apara marturii ale inventarii si folosirii rotii. Pe masura ce descoperirile se acumulau, oamenii au continuat sa inventeze, in ritm tot mai rapid, noi si noi mijloace de transport. Astazi ne pregatim sa zburam catre Marte, iar nave spatiale robotizate au iesit deja din Sistemul Solar

No comments:

Post a Comment