Monday, November 17, 2014

Clubul de weekend - Sambata 22.11.2014


CLUBUL LUI ISTETILA - SAMBATA, 22 NOIEMBRIE

INTERVAL ORAR: 9 – 13

       ZIUA RECUNOSTINTEI (engleză: Thanksgiving Day, franceză: Jour de l'Action de grâces) este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada), fiind o sărbătoare a familiei. În Statele Unite majoritatea afacerilor sunt închise joi și vineri în săptămâna cu Thanksgiving pentru a permite angajaților să fie alaturi de familie.

       Această sărbătoare a fost preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a SUA.

       În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoștinței, cu ocazia cărora defilează de obicei fanfare școlare și se prezintă diferite care alegorice. Mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștinței sunt curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb și plăcinta de dovleac.

       Activitatile ce urmeaza a fi desfasurate in cadrul clubului urmator sunt:

1.        “THANKSGIVING TREE”: Cu ajutorul indemanarii noastre, dar si a catorva materiale didactice, ne vom crea propriul COPAC AL RECUNOSTINTEI. J

2.        “SUNT CEL MAI PRICEPUT COFETAR!”: In cea de-a doua parte a clubului, ne vom testa abilitatile de cofetari, realizand bomboane RAFFAELLO cu ajutorul unor ingrediente miraculoase. Nu va spunem mai multe, ci va lasam sa gustati bomboanele sambata, iar apoi bineinteles asteptam si note! J

 

No comments:

Post a Comment