Monday, January 19, 2015

Clubul de sambata 24 ianuarie


 CLUBUL LUI ISTETILA - SAMBATA, 24 IANUARIE: 9.00 – 13.00

HAI-HUI PRIN ANTARCTICA!

ȘTIAȚI CĂ…

               Al cincilea continent ca mărime, dintre cele şase ale Terrei, Antarctica este cel mai sudic, mai rece, mai îndepărtat şi mai recent descoperit continent, fiind pentru prima oară detectat la începutul secolului al XIX-lea? Acoperită aproape în totalitate de gheaţă şi fără a avea o populaţie umană stabilă, ea înconjoară Polul Sud. La rândul său Antarctica este înconjurată de „Oceanul Antarctic”, întindere de apă creată din zonele de sud ale oceanelor Pacific, Atlantic şi Indian, dar fiind considerat un ocean separat de celelalte datorită temperaturii mai scăzute a apei şi a salinităţii mai mici.

         Antarctica este cel mai rece loc in care bate vantul cel mai mult. Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata a fost de -89C in anul 1983, in timp ce in cea mai calduroasa zi din an temperatura nu ajunge la mai mult de 15C.

             Inainte sa continuam turul tarilor, cunoscuta noastra mascota, Istetila propune sa facem o scurta oprire in Antarctica, despre care sa invatam multe lucruri interesante.    

             La inceputul acestei calatorii, copiii vor invata despre clima specifica, despre vietuitoarele care traiesc aici, despre calotele glaciare, despre vegetatia intalnita s.a.m.d.

             In cadrul acestui club, vom face cunostinta cu un pinguin imperial pe nume Ballon, un bun prieten a lui Istetila. Alaturi de Ballon, copiii vor da viata catorva dintre vietuitoarele Antarcticii, folosindu-ne de: baloane, ziare, carton colorat, senila, pene colorate si acuarele.    

            Aceasta este doar una dintre surprize… mai multe nu va spunem, ci va lasam sa descoperiti restul impreuna cu noi! Cum cand? Sambata cand va asteptam cu drag! J

 
 

No comments:

Post a Comment