Monday, May 11, 2015

Clubul de sambata, 16 mai


CLUBUL LUI ISTEȚILĂ – SÂMBĂTĂ, 16 MAI (INTERVAL ORAR: 9 – 13)

CE PRESUPUNE TEHNICA DECUPAJULUI?


              TEHNICA DECUPAJULUI este una din cele mai speciale tehnici creative pe care le puteți folosi pentru a înfrumuseța numeroase obiecte. Tehnica decupajului se referă la decorarea sau îmbrăcarea diferitor obiecte cu bucăți de hârtie sau decupaje din hârtie.

              Scurtă istorie despre tehnica decupajului:

              Tehnica decupajului a apărut pentru prima oară în Europa la începutul anilor 1700 de către meșterii venețieni. Aceștia luau foi cu gravuri colorate manual, le decupau și le lipeau pe suprafața mobilei. Aplicau apoi câteva straturi de lac pentru a oferi un efect de strălucire. Venețienii au numit la început tehnica “lacca povera”. Numele de découpage (de la verbul decouper – a decupa) a venit din Franța în secolul 18, fiind foarte popular printre doamnele din înalta societate. Ușor, ușor, tehnica decupajului s-a răspândit foarte rapid în întreaga lume, fiind foarte populară printre pasionații de handmade. Mai jos, regăsiți materialele de care aveți nevoie, dar și modalitățile de aplicare a acestei tehnici.

              Cuvântul “decoupage” este de origine franceză, însemnând “tăiere”, “rupere”, o tehnică decorativă și combină mai multe tehnici. Astfel se poate decora o gamă largă de obiecte: sticlă, carton, obiecte din lemn, textil, iar decorațiunile se pot realiza cu șervețele, hârtie decoupage sau orice hârtie cu model.

              În cadrul clubului nostru de sâmbătă vom realiza mici opere de artă pornind de la cutiuțe din lemn, care la sfârșit vor arăta minunat! Pe lângă tehnica decupajului vom învăța și despre TEHNICA RĂSUCIRII HÂRTIEI (QUILLING).

No comments:

Post a Comment