Wednesday, January 6, 2016

Activitati extracurriculare luna ianuarie



1.Călătorie prin anotimpuri la Muzeul Național de Arta al României
Program de educație muzeală (vizită +atelier)
Joi, 14 ianuarie

În luna ianuarie reluăm programul demarat anul trecut în colaborare cu MNAC, iar această dată, alături de Asociația Atelier D, vom continua călătoria prin anotimpuri.

         
        Vom descoperi ”Iarna... pe uliţă” alături de Auria şi Şori care fiind puţin răciţi, s-au refugiat la căldură, în atelierul de pictură, să bea o ceaşcă de ceai bun. Acolo descoperă că vazele sunt pictate cu modele, şi că din hârtie poţi să faci lucruri frumoase.

În partea a doua, vom face jocuri creative din hârtie: tehnică mixtă-pictură şi colaj cu hârtii diverse, reciclate.

        
Gândite ca o aventură prin lucrările Galeriei de Artă Românească Modernă, programele se desfăşoară ca spectacole interactive de teatru de păpuşi: ciocârlia Auria şi şoricelul Şori ne povestesc peripeţiile lor şi ne ajută să descoperim plante, fructe, peisaje şi îndeletniciri din toate anotimpurile. În partea a doua, în atelier, întruchipăm creativ personaje, simboluri, forme şi culori prin desen, pictură, colaj şi modelaj.

 
2. Teatru de umbre în cadrul Grădiniței
Miercuri, 27 ianuarie


Teatrul de umbre se petrece în spatele unui ecran luminat, pe care se aplică personajele şi decorurile din carton. Totul este foarte simplu, însă plin de magie şi delicateţe. Această artă a apărut în antichitate, în rafinatul Orient, ca modalitate de a spune poveşti mitologice.


Spectacolul cuprinde două părți.

·    Prima este dedicată copiilor sub 4 ani, care vor urmări spectacolul ”Îngerul ierbii”, cu o durată de 20 de minute, și o structură interactivă iar la final, vor veni în spatele ecranului să mânuiască şi ei păpuşile şi să se joace cu ele.

·    A doua parte este dedicată copiilor peste 4 ani care vor umări o poveste mitologică românească, o adaptare după basmul lui Ioan Slavici, ”Zâna Zorilor”, în care copiii vor descoperi farmecul înţelepciunii populare. La finalul reprezentaţiei copiii vor veni să vadă ce este în spatele cutiei şi vor discuta despre povestea pe care au urmărit-o.

 

No comments:

Post a Comment