Monday, March 23, 2015

Club de sambata 28.03.2015


CLUBUL LUI ISTEȚILĂ – SÂMBĂTĂ, 28 MARTIE (INTERVAL ORAR: 9 – 13)

      AVENTURA IN MAROC!

          Cu ghiozdanul plin de cunoștințe și noi informații continuăm aventura în MAROC! După ce vom vedea pe ce continent se află Marocul și care este poziția acestei țări pe harta lumii, vom discuta despre semnificația steagului: culoarea roșie simbolizează valoare, curaj, putere, iar steaua cea verde are semnificații religioase. Dintre toate filmulețele ce vor fi vizionate vom afla că în această țară se vorbește arabă, dar și engleză, franceză, spaniolă!  Referitor la fauna din Maroc, Istețilă este convins că maimuța va atrage atenția întrun mod foarte plăcut și prietenilor lui! Pe lângă faptul că are un aspect amuzant, secvența pe care o vom viziona ne va înveseli ziua... Despre leul din Maroc vom afla că este cea mai mare, puternică și fioroasă specie. Aceștia au fost folosiți pentru distracție în arenele romane.  

  Vom face o mică pauză pentru a gusta un pic din deliciosul couscous, pe care îl vom savura respectând regulile și tradițiile marocane. De asemenea, vom spune și o scurtă mulțumire pentru bucate, așa cum fac ei, ne vom spăla pe mâini în lighenaș și vom folosi doar cele trei degete de la mâna dreaptă (chiar daca va fi un pic mai dificil, sigur ne vom descurca!).

 
 Ca activitate practică, Istețilă s-a gândit ca alături de prietenii lui să picteze motive marocane pe șervețele, iar după aceea să își creeze fiecare un mini tablou aplicând METODA ȘERVEȚELULUI pictat de ei înșiși, iar la sfârșit și le pot face cadou unii altora! Pentru noroc în viață și prietenie pe vecie, alături de colegi vom realiza o lucrare colectivă, numită “Tradiție din Maroc”. La sfârșitul atelierului, v-am pregătit un filmuleț despre CULTURA TATUAJELOR HENNA! Istețilă l-a văzut deja de vreo 5 ori și până sâmbătă siiiigur va cere să il vadă iar și iar!

No comments:

Post a Comment