Tuesday, October 21, 2014

Activitati grupa mare - Grupa Albinutelor




                                                   Dragi părinţi,

 
 
                     Toamna a sosit pe meleagurile noastre aducand cu ea nenumarate frumuseti si bogatii. Zi de zi, putem vedea semnele ei, daca reusim sa privim dincolo de grijile zilnice.

                    Toamna este un spectacol de culori si frumuseti. Parcul plin de frunze cazute, galbenul - rosiatic al campiilor, frumusetea crizantemelor, mirosul gutuilor sau al merelor din piata, bogatia de legume, toate ne vorbesc de o zana, numita TOAMNA.

                    Datorită interesului manifestat de copii pentru anotimpul toamna, mi-am propus ca, în perioada următoare, să  discutăm despre transformările care au loc în natură în această perioadă, despre aspectele de toamnă, despre legumele şi fructele care se culeg acum , despre modul lor de păstrare şi conservare pentru iarnă, despre florile specifice anotimpului.

 

        Proiectul tematic pe care îl vom desfăşura în următoarele cinci săptămâni se numeşte  JURNALUL ZÂNEI TOAMNA ! si cuprinde urmatoarele subteme:

„Zana toamna a sosit!”

„Legumele certarete”

„Toamna, tu ne-aduci, multe fructe dulci!!!”      

„Flori, parfum si culoare”

„Sarbatoarea recoltei-sarbatoarea toamnei”

 

            Toate acestea constituie baza pentru alcatuirea si definitivarea unei harţi pe aceasta tema, a cutiei cu intrebari  ce vor fi dezbatute si cercetate ulterior.

 

 
                                                                       Cu  mult respect,

 

            Educatoarea şi copiii grupei Albinutelor

 

 

No comments:

Post a Comment